Kung Arthur legenden

Hellu!
Igen så gör jag ingenting. Läser HP och tittar på youtube. Hehe, allt jag gör typ ^^

Men jag är ju lite intresserad av en serie som heter Merlin. Vem skojar jag med? Jag Älskar Merlin!
Och ja, jag satt och sökte lite på legender och läste lite och fick fram massa coola fakta, en del lite creepy men okej. Merlin var enligt legenden son till en nunna och en demon! What liksom? Läskigt.
Sen Avalon, som det snackas mycket om är en mystisk plats i Brittannien. En ö där kulter och riter förekommit i alla tider. Det sägs att Kung Arthur är begravd där, försänkt i djup sömn. Han ska typ vakna när nya faror hotar.
Morgana, som i serien är Uther, kungen i Camelots skyddsling och man får sedan veta är Arthurs syster, det stod typ att i en del legender fick Arthur och Morgana sonen Mordred. Han som vill döda Arthur, fast i en del andra är de halvbröder. I serien Merlin är han en druid som ska döda Arthur men han har inte gjort det på tre säsonger. Han är rätt så oskyldig. Förutom att han blev lite sur på Merlin i säsong 2 ...

Lady of the lake, är Merlins flickvän i säsong 2 typ. Men det jag läser nu är att hon har flera namn. Först Viviane, en annan karaktär hette det i säsong 2. Sen kallades hon Nimue. Det fanns en karaktär, en ond häxa i säsong 1 som hette Nimueh. Är det samma personer i serien då eller? För Freja, Lady of the lake i Merlinserien hon hade som en förtrollning över sig. Och ja, det står att hon gav Merlin svärdet från vattnet till Merlin som gav det till Arthur. Det stämmer i serien i alla fall.

Sen står det att Nimue, hon med flera namn i en del versioner var moster till Morgana och fostermor till Lancelot. Confusing.

Lancelot är som alla vet, en riddare kring det runda bordet. Enligt legenden var han bästa vän till Arthur, men det är han inte i serien. Sen enligt legenden var Arthur gift med Guinevere som vänstrade med Lancelot. Och när han fick veta det tappade Arthur tron på sig själv och på allt annat. Det var Mordred som berättade det för honom. I en del av den brittiska, keltiska mytologin sägs det att han var son till Arthur och Morgana (Morgan le Fay ) och de är ju fan syskon :O
Sen ståre nu att Guinevere sägs vara dotter till några jättar. Asså va?

Tvivlar på att någon orkade läsa mitt svammel om legenden om kung Arthur. Men jag tycker det är intressant :)

Skrev jag nåt om Morgause? I serien är hon Morganas halvsyster och ja mor till Mordred. Vilket är förvirrande för det var väl Arthur och Morgana? Men det finns så många olika legender. I just den är hon syster till Kung Arthur, vilket kan då stämma i serien i alla fall.Merlin & Morgana.

Kommentarer
Postat av: Klara Schelin

Hur vet du att det är Morgause som är mor till Mordred? Det finns väl bara 4 säsonger och det framgår inte i någon av dem? Det är väl Morgaine som är mor till Mordred?Mvh Klara

2012-03-30 @ 14:30:32
URL: http://teamambres.n.nu
Postat av: Klara Schelin

Jag som läst den riktiga legenden på engelska kan då säga att Arthur är halvsyskon till Morgaine (Morgana) via Igraine. The lady of the lake är Vivian och hon är mor till Lancelot. Lancelot, Arthur, Gawain är kusiner. Morgaine är kusin med Lancelot, Gawain. Morgause är yngst av de 3 systrarna Vivian, Igraine, Morgause. Gawain är son till Morgause. Mordred är son till Arthur och Morgaine men fostras av Morgause. Guinevere är gift med Arthur men kär i Lancelot. Morgause utalade en förbannelse över henne så det var Guinevere som var barnlös och inte Igraine. Excalibur (svärdet) får Arthur av Vivian när han är i knipa och offrar det sedan tillbaka till gudarna i slutet när han förs till Avalon då han sårats i sin sista strid. Merlin är en 800 år gammal trollkarl och tillkom i legenden först på 1400-talet då någon tyckte att det blir mer spännande om vi stoppar in en trollkarl. Där fick du lite mer information. ;)

2012-03-30 @ 14:43:37
URL: http://teamambres.n.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0