Jacob del 3

Jag lunkade omkring hemma, visste inte riktigt vad jag skulle göra. Om några dagar skulle Bella ta examen, jag är bjuden på festen efteråt men hon vill kanske inte ha mig där. Inte efter det som hände ...
Jag suckade och satte mig i köket och lade huvudet i händerna. Efter några minuter av intensivt stirrande på mina händer kom Billy inrullande i köket.
"Jacob, tror du att du kan åka och handla lite?", frågade han. "Mjölk, bröd, bara lite småsaker"
"Javisst", svarade jag. Det här kanske kunde få mina tankar på annat håll i några minuter.
Jag tog emot Billys lista och satte mig i bilen. Bilen mullrade igång, jag trampade på gasen och bilen körde från huset mot affären. Jag körde förbi alla igenkända hus, stranden, och till sist kom jag fram till affären. Bilen parkerade jag precis utanför, så jag skulle slippa bli blöt om det började regna igen. Jag steg ur bilen, på parkeringsplatsen bredvid mig höll en familj på att stiga ur. Mamman och Pappan var redan ute när barnen kom utspringande.
"Elena, skynda dig, vi har inte hela livet på oss", gnällde hennes mamma.
Jag kastade en blick på flickan som just steg ur bilen, min blick kunde jag inte ta bort från henne. Hon var så vacker. Hennes mörkbruna hår var platt och räckte till axlarna, hon var inte så lång, kanske bara 170 cm. När jag mötte hennes blick såg jag att hennes ögon var vackert ljusblåa. Helt olika från mina som var mörkbruna.
"Skynda dig Elena", sa hennes pappa och smällde igen hennes bildörr. Han såg att jag tittade på henne och började knuffa henne framför sig mot affären. Hon vände sig om och gav mig en intresserad blick till med sina vackra ögon innan hon försvann in. Jag stod kvar som fastfrusen. Gud vad vacker hon var.

Efter någon minuts tänkande smällde jag igen min bildörr och gick mot ingången.
När jag väl kom in såg jag henne inte någonstans, jag tog en korg och gick och letade fram varorna som Billy ville ha. Jag gick igenom hela affären men jag fick inte en skymt av henne, men när jag äntligen kom till sista varan, äpplen såg jag henne stå där och plocka.
Jag gick klumpigt fram, tog en påse och började plocka jag med. Ur ögonvrån såg jag hur hon såg på mina händer, sedan vände hon sakta ansiktet uppåt och tittade på mig.
"Hej!", sa hon och log. Hon hade en alldeles underbar röst och hennes leende .. Så fint.
"Hej", sa jag. Min röst lät plötsligt alldeles hes. "Jag heter Jacob"
"Jag heter Elena", sa hon och räckte fram handen. 
Jag  tvekade en sekund, skulle jag våga hälsa på henne. Hon kommer känna att jag är glödande het. Men frestelsen var för stor, han skakade försiktigt hennes svala hand och mötte hennes blick. Hon med hela ansiktet.
"Du är väldigt varm", konstaterade hon när jag släppt hennes hand.  
"Ehh, ja, jag hade bilvärmen på i bilen", ljög jag. Vilken dålig lögn.
Jag tittade på henne och log.
"Elena, kommer du med äpplena någon gång?", röt hennes pappa. Han sköt en vagn framför sig som var fullplockad med varor. Bredvid stod hans fru, Elenas mamma och tittade lite undrande på mig.
"Jag måste gå", sa hon och sprang emot sin pappa med äpplena.
"Hejdå", ropade jag efter henne. Hon kastade en sista blick på mig innan hon försvann runt hörnet.
Jag plockade klart äpplena, jag kände mig plötsligt väldigt ensam och övergiven.

När jag gick mot kassorna och betalade var allt jag kunde tänka på henne.
Hennes hår, leende och ögon. Allt var fastpräntat framför min blick, det var det enda jag kunde se.
Efter ett tag, det kändes som en hel evighet kom jag hem. Billy tog tacksamt emot varorna och jag lade mig på sängen för att funderna lite. Mina tankar vandrade från henne till Bella, från Bella till Elena.
Efter några minuter satte jag mig rakt upp i sängen med ett sorgset utryck i ansiktet.
"Jag vet inte var hon bor", sa jag med en sorgsen röst. "Jacob din idiot"

Tänk om man fick vara en vampyr ..

Jag vet, jag låter som en sådan där 'twilight' nörd men det är inte därför jag vill vara vampyr. Tänk liksom att få vara vaken dygnet runt och inte behöva vila och leva i all evighet. Det enda som verkar skrämmande är blod. usch, att behöva livnära sig på sånt är det som äcklar mig. Även fast vampyrer tyvärr inte finns. Om jag kunde skulle jag vilja vara det, fast att vara kall hela tiden och inte ha ett hjärta som slår .. Det är kul att fundera över det i alla fall!Aja, det var en kort skoldag idag, bara matte, Har suttit och skrivit samhällskunskap och ska snart plugga lite till .. I helgen ska jag till landet så det blir troligen ingen uppdatering då tyvärr, internet funkar inte. Men om det gör det skriver jag direkt!Roligaste alltså, asgarvar hela tiden! :)

Redan onsdag ... ?

Så, nu har jag laddat upp två delar av Jacob Blacks prägling totalt. Det har inte hänt så mycket än men det kommer, redan nästa del så börjar det ta fart.

Det är mycket roligare att skriva Fan-Fictions för då vet de flesta redan vilka karaktärerna är så slipper man beskriva och så har man en bild på hur de ser ut också. Mene, om ni kommenterar något om berättelsen skriv vad ni gillar och inte gillar, tips kanske på hur det kan bli bätte osv.

Det har inte hänt så mycket, det enda jag måste göra nu är att plugga spanska, hatar det för lärarn är jätte dryg mot allt, sen ska jag bara göra engelska och läsa svenska bok. Typiskt att ta en bok som man redan sett på gilm, men jaja, den andra var inte pocketbok så .. men det kan ju vara bra att läsa boken också i och för sig.

Mm, ikväll blire Korv och pommes till middag, det är najs i af. Och ikväll är det det där programmet 'Välkommen åter' på fyran, ska se det kanske :) Och nästa onsdag börjar mitt program, haha. Nu kommer flera bli förvånade tror jag. Bonde söker fru. Ja XD förut ville jag till och med vara med där och gifta mig med en bonde, mene, en som ska vara med är fett söt. Synd att det är 18-års gräns på att skriva in... Ja, ni läste rätt. Julia tittar på Bonde-program xD
Kan ladda upp något roligt klipp från Måns möller show om det kanske. För en del avsnitt där var så kul. Undrar om Mammas pojkar ska börja igen...


Elena del 2

Flygresan gick jätte sakta. Efter halva vägen blev Tanja, min lilla syster sur på mig. Hon ville också sitta vid fönstret, jag kan inte fatta att hon är 14 år ..
Jag fick ta hennes plats, jag fiskade upp min MP3-spelare ur väskan och skulle just sätta på den när Simon suckade bredvid mig.
"Något på tok, Simon?", frågade jag.
"Mitt gameboy är i pappas bil"
"Ajrå", sa jag. "Du kan lyssna med mig"
Simon tog min ena hörlur och började genast välja bland alla mina spellistor.
Vår pappa hade tagit båda våra bilar till Forks, den sista hade han kört med flyttbilarna och de var bara för två dagar sedan.


Till sist var flygresan slut. Vi packade ihop vårt handbagage och gick mot utgången. Sedan gick vi direkt mot taxibilarna, vi hade inget annat bagage med oss. Mamma valde ut en och vi andra satte oss i den.
Taxibilen körde från flygplatsen, allt man kunde se utanför var stora, svarta regnfyllda moln som när som helst
skulle spricka och blöta ner hela Forks.
Bilen körde genom hela forks, förbi hus, en polisstation, en massa affärer och till sist kom vi till en skog.
Där såklart körde taxibilen ner på vägen och in i skogen. När vi körde förbi alla gröna och bruna träd stannade
bilen plötsligt till. Chauffören öppnade bagageluckan och bar ut alla våra väskor.
Chauffören pekade upp på en kulle omgiven av träd, där uppe låg tydligen huset. Jag tittade mig omkring och på vänster sida låg ett hav, den var alldeles svart och mörk.
Mamma betalade taxin och vi gick uppför vägen på kullen. Till sist blev det plan mark och vi såg huset för första gången.
Huset var rött, ganska så stort. Och om man kikade ner för kullen såg man att vi hade väldigt fin utsikt över vattnet, och en bit längre bort såg man en del av en strand.
Vi klev in, och slapp precis bli genomblöta av regnet när molnen brast.
Pappa kom visslande ut i hallen. Han pussade oss alla på kinden. När han gjorde det på mig torkade jag genast med handen på det stället där han pussat mig.
"Ryck upp dig, Elena", sa han. "Forks är ett trevligt ställe"
"Mm", muttrade jag. Jag gillade inte Forks, alldeles blött, trist och det fanns bergis inga snygga killar här heller ..
Jag följde efter syrran när hon gick mot sovrummen.
"Ditt är närmast Tanja, ditt är längst bort"
Jag lunkade förbi syrrans rum och en bit till, sedan trädde jag in i mitt rum för första gången.
Tur att mitt rum var stort och rymligt, annars skulle jag fått ett utbrott när som helst.
Jag gick bort till fönstret och tittade ut. Härifrån kunde jag se ännu en liten bit av stranden som låg en bit bort.
På andra sidan av huset kom skogen smygande, alldeles mörk och kuslig.
Det här var lite för mycket miljöombyte för mig som är van vid att traska runt på Washingtons trottoarer med trygga lägenheter på båda sidorna om mig.
"Elena, vi ska åka och handla", ropade pappa.
Typiskt, man hinner inte ens göra sig hemmastadd innan man ska iväg igen.
Jag gick dysterst från rummet och ut i hallen. Jag tog emot jackan som mamma höll fram och satte mig på den.
Pappa kutade ut i regnet och satte på bilen, vi andra sprang efter och satte oss i baksätet.
"Alla med?", frågade pappa och vände sig om och räknade. "Bra"
Bilen körde från huset och vi åkte ännu en gång genom skogen, som verkade mycket mer kuslig när det regnade.

Design påväg

Fick veta av Frida att hon ska göra min design i helgen, så håll ut :)Älskar verkligen sånna här 'Skämta om twilight' saker xD

Elena del 1

Jag tittade ut genom fönstret från flygplanet. Tunga regndroppar föll från molnen på himlen och studsade ner på fönstret. Varför skulle vi flytta från Washington hit? Till en liten håla som heter La Push i Forks?
Tur att min bästa vän ska komma snart och hälsa på, jag hade inte klarat det annars ..
Varför skulle mamma söka jobb som läkare ända här borta? Vi hade ett bra liv i washington men mina föräldrar var helt trötta på storstaden och tycker det är bättre att vi växer upp där det finns frisk luft.
Men Hallå, jag är 16 år och ska börja på gymnasiet efter sommarn. Jag var tvungen att söka hit, till något Forsk Highschool. Suck ..
Jag tittade till min vänstra sida, där sitter syrran och läser en bok. Även min syrra hade fått klippa av vänskapsbanden för att följa med hit. Bredvid henne satt Simon, min 10 åriga lillebror. Jag älskar honom, han är alltid snäll och pussar alltid mig innan han ska sova. Jag log för mig själv innan jag glodde ut genom fönstret igen.
"Elena, tror du att du kan ge mig kortleken som ligger i din väska?", frågade mamma och kikade fram över min sittplats.
"Visst", sa jag och grävde fram den och räckte den till mamma.
Mamma tog emot den och tittade lite undrande på mig. "Vad är det?"
"Du vet vad jag tycker om att flytta till Forks"
Mamma log "Det kommer gå bra"
Jag fnös, jag visste att det inte skulle göra det.


Prolog

Japp, nu får jag väl ta och lägga upp berättelsen dåra! Jag har inte skrivit klart den men jag skulle gissa på att den är ca 30 sidor lång just nu och jag har inte ens skrivit hälften än ...

Prolog,

Jacob älskar Bella, men hon ska gifta sig med vampyren Edward. När han är i sin djupa depression möter han Elena ( Uttalas Elina ). Hon faller för honom direkt men det är något mystiskt med Jacob. Som om han har någon hemsk hemlighet som han inte vill avslöja för henne. Ja, deras liv flätas samman och de kan sedan inte leva utan varandra. Ingenting kan föra isär dem, men de finns de som försöker förstöra deras kärlek ...

Ja, det är ett litet hum vad den handlar om, det är många händelser med under hela berättelsen så allt hänger ihop.

Vad tycks?

 <---- Om han kommer de handla om ^^

Ska jag lägga upp novellen?

Tjoo!
Har precis kommit hem från skolan, det blev en väldigt kort dag!
På matten gjorde vi inget speciellt, på svenskan skulle vi skriva en analys om en novell. Jag skriver om pälsen och den är väl lite små tragisk. Louise, min svenska och engelska lärare kom fram och sa till mig och Ida att vi skriver bra, haha, man blev fett glad :) Det enda jobbiga med henne är väl hennes skrivstil, jag kan inte läsa det. Jag känner mig i varje fall jätte dum när man frågar vad det står .-.
På teatern idag skulle vi gå till Jakans centrum och titta in två personer för att sedan prata om dem, typ. Vi ska kolla in olika karaktärer för att ha användning av dem på teatern. Ingen pallade. Jag såg någon på bussen så jag har en karaktär i varje fall. Kanske stöter på grannen eller någon i familjen som kan ge mig en karaktär.

Och, ni i teatern ville ju verkligen att jag skulle lägga upp min novell. 1. Kommentarer 'live' räcker inte. Skriv bara varför ni vill att jag ska lägga upp den, det är allt jag begär! 2. Behöver ett namn till huvudrollen ..

Och, jag läste klart Vampyrens märke igår. Alltså, den var så bra! Inte så bra att den slår Harry Potter, det gör ingen bok. Den hade allt, roliga flummiga kompisar till huvudrollen, en bitch som får på nöten i slutet och en söt kille :)


Att en nagel kan få en att bli förbannad ..

Hellu!
Igår var en riktigt härlig slappdag! Läste Vampyrens märke nästan hela dagen. Har just nu bara ca 50 sidor kvar eller något. Det enda som är lite konstigt är att det liksom inte har någon speciell handling. De är bara på den där skolan och hatar den där Bitchen Afrodite. Ja, jag hatar henne verkligen.

Igår spelade jag på kvällen plump med mamma och pappa. Orkar inte förklara hur man gör, det är rätt så komplicerat om man inte vet hur man spelar. Jag fick i alla fall plump hela tiden i början och slutade på sista plats. Yeey.
Senare tittade jag lite på dansfeber. Det var fett kul när Joakim Nätterquist som spelar Arn dansade som Lady gaga xD

Nu kommer jag låta som värsta fjortisen men jag är verkligen irriterad över det! I början av i sommarn klippte jag av alla mina naglar så de skulle växa ut och bli lika långa, för de var helt ojämna. Nu är de flesta lika långa förutom mitt pek- och långfinger på högerhand. Långfingret hade äntligen vuxit och blivit i perfekt längd, men vad händer? Jo, jag var ute med hundarna och Greta rycker till och hela 'utväxten' eller vad man ska kalla det ramlar av. Great. Det var bara att måla på lite mörkrött över men jag stör mig så mycket på det!!

Frida har inte svarat än men jag hoppas hon är klar med min design. Tog någon rosa färg så länge!


Taack :)

Heej!
Herregud, mitt besöksrekord slogs igår jätte mycket! Tack för att ni går in och läser, men kommentera gärna också. Det är jätte kul :)
Frida ska fixa min design, hon håller på med den, de ska bli jätte spännande och se vad hon klippt ihop :D

Igår satt jag själv nere i soffan och såg på legend of the seeker. Syrran var borta hos någon kompis och mamma såg något annat på övervåningen, det var skönt att få mysa själv någon gång. Huset är annars alltid fullt med hundar ;)
Boken jag läser, Vampyrens märke är så bra, den är så spännande! Huvudkaraktären i boken, Zoey är ascool. Sedan finns det en assnygg kille i boken, Zoeys vänner beskriver honom som 'Den snyggaste jäveln på hela jorden' xD Hoppas de kan filma den boken och hela serien.

Idag har jag mest slappat, jag och syrran har sett en gammal film nu på förmiddagen. Mio min mio av Astrid Lindgren. Det är kul att titta på gamla filmer ibland. Den filmer är lite otäck och hemsk med den där Riddar Kato, haha, är jag verkligen rädd för sånna filmer? xD

Juste, jag tror jag kommit på ett bra namn til huvudkaraktären till min novell. Om ni vill att jag ska lägga upp den lämna en liten kommentar :) Då vet jag att ni vill läsa. Fast ni kanske vill veta vad den ska handla om? I så fall kan jag skriva en liten prolog.

Ha en fortsatt trevlig lördag :)Ny Harry Potter-trailer

Jag såg den här trailern nyss, den är helt ny! Jag skrek och grät när det hände hemska saker i trailern och garvade när man såg Sju stycken Potters.8 veckor kvar till premiären idag!

Men den är lite stor den där, vet inte hur man minskar D:

Hemma igen :)

Heeej!
Japp, hade spanska först i datasalen. Inte så kul mene vi fick ingen läxa i alla fall xD
Sen vare lunch, det var någon jätte äcklig gryta och ris ..
På engelskan så satt jag och Iduff och pratade mest, engelska är verkligen tråkigt ibland.
Nu e jag hemma, mamma gav mig mina saker som vi beställt från någon tidning. En svart eyeliner, måste testa, har aldrig änvänt sådan förut förutom en glittrig dåra, och ett huddölj, en svart och vit ögonskugga och det jag mest ville ha: Nagellack som är bra för naglarna! Sånt där man kan ha under färgen så det inte slits. 

Ja, anledningen till att jag först skaffade bloggen var att många från klassen ville läsa min novell. Men det är en sak som jag måste ändra innen, hennes namn, alltså Jacob's prägling. Det här kommer låta helt korkat men hon heter som mig på den sidan, Julia. Kom inte på något så när jag inte kommer på något namn tar jag mitt eget, men det blir ju inte så kul att läsa.. Så, vad tycker ni hon ska heta? Tänkte Viktoria men då kom jag på att hon rödhåriga heter det, så förslag tack! :)

Och Sandra, jag gillar Jacob fortfarande men när du läst 4e boken så ändrar man lite uppfattning om honom!FUUUL BILD! Jag kunde inte le och mitt hår ser helt, lockigt ut .-. Mene, det jag håller i är det där nagellacket! Första bilden på mig och den är failad ._.

 

Förlåt!

Hej!
Hann inte skriva igår, först så gav Ashley mig en jätte bra bok från biblioteket, Vampyrernas märke hette den. Den är så bra att jag låg och läste den hela kvällen. Är dock inte klar, har bara läst ca 100 sidor. Men, ja då har jag lagt Så länge vi båda andas åt sidan så länge. Jag vet, jag är trög att läsa böcker. Särskilt när det är tråkiga, har tröttnat på twilight så mycket just nu, en anledning är att jag verkligen tycker Jacob är så .. irriterande D:
Men Vampyrernas märke vill jag verkligen inte sluta läsa, den är sån där bok man inte vill lägga i från sig, twilight vill i alla fall jag lägga i från mig efter bara något kapitel, den är långtråkig.

Det hände inte så mycket igår i skolan, idag har jag sovmorgon och bara två lektioner. När jag kommer hem ska jag nog bara läsa och ta det lugnt.


Besöksrekord!

Heej!
Mitt besöksrekord slogs igår, 11 personer var inne här igår, ganska så mycket om man tänker på att jag inte har bloggat så länge, men det var kul :)
I skolan idag hade jag först svenska, älskar svenska. Det e jätte kul! Vi pratade om en novell som hette Kylan och läste en som hette Ett ark papper eller något. Sveriges bästa novell framröstat av sveriges befolkning. Novellen var skriven av August Strindberg och novellen utspelade sig i typ 2 år under 2 minuter. Inte min favorit novell direkt!
Sen efter lunchen vare spanska. Inte mitt favorit ämne längre. I slutet av den lektionen hörde vi på en låt som en engelsman sjöng till en spanjorska som han var kär i, han sjöng med ord som han kunde. En mening var så kul, han räknade från 1-10 och sen efter det sjöng han ' And I dont remember eleven ' XD
Teater hade jag sen, vi värmde upp lite. Vi hade idag en improvisationsövning där 2 personer skulle i slowmotion köra en fantasi-sport. 2 personer skulle vara kommentorer, en av dem expert på sporten. Jag var expert på 'bre smör på mackan' sporten :) Och jag fick spela 'Ballonguppblåsning' xD
Sedan matte, finns inte mycket att säga. Jag och Iduff jobbade på som vanligt :)

Just nu sitter jag och är lite ängslig över hur jag ska fortsätta i min novell om Jacob Black. Jag vet inte riktigt hur jag ska fortsätta. Det är lite komplicerat men jag kommer säkert på något snart, hoppas jag ...Anna + choklad + grädde = sant

Shululuu!
Dagen kan inte beskrivas med ett ord, de har varit väldigt olik eller vad man ska säga.
Hade engelska i nästan en och en halv timme först, vi fick jätte lång läxa men jag hade inget att göra så den är redan klar xD På SO:n pratade vi om valet och sådant. Efter lunch, eller ja. Iduff och jag gick o köpte en macka i h-huset. Den var jätte god, philadelphia (?) med kalkon. På mentorstiden pratade vi lite allmänt om klassen och sådant. Anna ( hyper ) va fett trött för det fanns ingen varmchoklad typ med grädde i vanliga caferterian för den i h-huset var så dyr, haha anna. Alltid lika hyper <3
På teatern hade vi mårunda, massage och sedan typ en bolllek. Vi skulle kasta en eller flera bollar mellan oss, få bollen av samma och kasta till samma person. Övningen skulle få oss att veta var våra medspelare befann sig.
Sedan hade vi en improvisations övning, 3 personer och vi fick en rubrik och så skulle man göra en teater utav den. Min, Annas och Gabriels rubrik var 'Här lever vi längst'. Jag och Gabriel skulle vara 2 gamlingar på ett ålderdomshem och sedan skulle Anna komma in och fråga om vi hade något förslag till ålderdomshemmets hemsida. Jag och Gabriel snackade med tant - och gubbröst och skakade som gamlingar gör. ^^

Man känner verkligen utomhus nu att det börjar bli höst, det är jätte kallt när man är ute och går med hundarna på kvällen. Jobbigt, jag orkar inte ta fram vinterjackan än ... D:Hahaha :)


Haha, jag var bara tvungen att ladda upp den!!! :D *asg*

Alienfobi-dag

Tjaa!
Började dagen med en inställd lektion D: Lite onödigt för vi kunde ha haft världens sovmorgon ..
Hade i alla fall svenska sen, det var fett kul ..eller ja. Jag och iduff pratade om skräck, typ saker vi var rädda för och skräckfilmer. Vi kom in på min fobi mot Aliens, eller föredetta fobi. När jag var yngre såg jag en Alien film sen dess är jag rädd för sånt, eller var då. Är inte det längre.
Efter lunch vare teater. Vi hade någon andningsövning i början, sedan massage för jätte många fick ont i nacken. Det var fett skönt och sen hade vi en typ 'skakmassage' eller vad man ska säga. Man skulle typ småskaka personen typ.
Sen gjorde vi en improvisationsövning som hette 'bänken'. Tre personer satt ner på stolarna och så ska man med hjälp av rörelser göra en scen med en vändpunkt. Det var inte så svårt, mest kul men lite jobbigt i början att man inte fick prata!
Sist en improvisationsövning där tre personer skulle hitta på en miniteater på 7 minuter. Jag var med Merry och Chanelle. Våran miniteater handlade om några som skulle campa och vändpunkten var när tältet började brinna.
Men det var kul! :D

Ikväll blire nog TV bara och snart ska jag skriva i min novell lite, har inte skriv sen torsdas D:
Kanske inte har sagt det men min novell eller berättelse är en fan-fiction, skriver den på en annan hemsida. Dess namn, ja, Jacob Blacks prägling. Ja, enligt mina läsare är den bra, och jag litar på deras åsikter xD


Förnuft och känsla

Heej!
Det har varit en riktigt avslappnad helg! Läste idag klart Förnuft och känska som jag lånade i torsdas. Den var riktigt bra, det var skönt att ha sett serien innan, eftersom boken skrevs precis innan sekel skiftet 1800 så det är väldigt stor skillnad på hur de skriver, inte så mycket personbeskrivningar!
Kan skriva lite vad den handlade om!
Familjen Dashwood bor på Norland i Sussex eller något. Deras pappa är döende och alla hand pengar ska ärvas av fröknarna Elinors, Mariannes och Margarets halv bror som är född före dem. Mamman får bara lite pengar.
Men när han avlidit så kommer broderns fru Fanny ( föredetta Ferrars ) och deras son Harry.
De bor kvar i ett halvår på Norland innan de hittar ett hus i Borton eller något. Innan så hade Fannys bror Edward Ferrars hälsat på som Elinor fattat tycke för!
De flyttar i alla fall till en liten stuga i Borton, stugan har de hyrt av Sir John som är Fru Dashwoods släkting. De blir ofta bjuda på bjudningar till deras hus och träffas på Sir Johns vän överste Brandon. De lär också känna Fru Jennings som är Sir John eller hans fru Middletons släkting eller något.
En dag så ramlar Mariannde och en man, som beskrivs som hon alltid önskat sig, räddar henne och bar in henne i huset. Denna man heter Willoughby och besöker byn gång per år. De blir genast kära, men efter några veckor måste tyvärr Willoughby lämna platsen för att resa till london. Någon månad senare reser Elinor ocb Marianne dit med Fru Jennings, de är där i ungefär 2-3 månader och under den tiden ändrar de helt uppfattning om Willoughby!
Han ignorerar Marianne under en bal och lämnar efter sig ett väldigt obehagligt brev!
Mariannde blir i alla fall väldigt ledsen och nedstämd. Elinor däremot lider av att fått veta att en släkting till Fru Jennings som de träffat under några bjudningar hos Sir John, Luce Steele har varit hemligt förlovad med Edward Ferrars i 4 år!
Det läcker snart ut och Edward förlorar sitt arv från sin mamma osv.

Under påsken när fröknarna Dashwood är med Fru Jennings hos hennes dotter Fru Palmer blir Mariannde dödssjuk, under tiden pratar Willoughby med Elinor om att han älskat Marianne hela tiden men att han var tvungen att gifta sig med miss Grey pga av skulder. Detta är väldigt svårt att fatta om man inte läst boken!

Men till sist så i slutet klarar allt upp sig. Familjen Dashwood får reda på att Mr Ferrars och Lucy Steele gift sig, Elinor blir såklart väldigt ledsen men det visar sig sedan när Edward själv kommer på besök att det var hans bror Robert Ferrars som gift sig med Lucy, hon kände sig mer tilldragen till Robert när han fick alla pengar! Men Edward har älskat Elinor hela tiden och de förlovar sig!
Marianne då, jo överste Brandon är med mycket i boken, hans skyddsling hade tex ett förhållande med Willoughby men det är ganska komplicerat, det är därför han varit så orolig för henne när han såg Marianne med honom. Men Mariannde förlovar sig med Brandon. Överste Brandon är 36 och Mariannde 17 så det är lite stor skillnad, särskilt på den tiden!
Elinor lever sedan som lycklig prästfru på prästgården som tillhör överste Brandons by!

Lyckligt slut!!!Elinor och Mariannde, från serien som gick på SVT för några veckor sedan.

Annars i helgen har jag bara tittat på TV, varit hos mormor och så :)

Slapp-torsdag

Heej!
Sitter och lyssnar på Camp rock 2 låtarna, men jag kommer missa den filmer imorgon. Synd att vi ska till landet just denna helg...
Idag har det varit en riktigt slapp-dag! Hade matte i 25 minuter, vår lärare skulle någonstans så vi fick sluta mycket tidigare. Sen tillbringade jag de 2,5 långa timmarna i biblioteket med Sally, Ashley, Anna mfl. Lånade en ny bok som jag dock sett som serie. Förnuft och känsla av Jane Austen. Hon har skrivit en massa böcker, hon levde på 1800-talet så böckerna är väldigt gamla, men bra. Jag gillar böcker som handlar om 1800-talet, för att det inte är nutid antar jag.
På sista lektionen samhällskunskap så skulle vi redovisa våra partier. Jag stod själv och argumenterade för Folkpartiet medans andra var typ 4-5 personer. Jobbigt :3
Japp, imorgon är det ju somsagt landet, ska bara läsa troligtvis. Vet inte än. Men internet funkar nog inte så det blir nog inga inlägg förrän söndag, kanske imorgon men det blir liiite onödigt när jag bara har en lektion, slutar 11 :)
På kvällen blire bara legend of the seeker och kanske smallville :D

Ska någon dag skriva om Så länge vi båda andas igen. Man förändrar åsikter så snabbt, är grymt förbannad på Jacob just nu ...

Half-baked

Tjoo!
Idag var det än rätt så härlig dag i skolan! Började med mitt favvo ämne ( Ja, faktiskt ) svenska, vet inte varför men jag gillar det bara. En anledning kan ju vara att jag älskar att skriva, noveller, blogg, allt!
Vi fortsatte i alla fall skriva om en novell vi läst.
På spanskan så fick vi läxa, han är jätte jobbig. Stan eller vad han heter. Efter varenda lektion är han illröd i ansiktet, som om han tagit något. Och så beter han sig inte så särskilt snällt heller.!
Sen var det andra favvoämnet, teater :) Vi gjorde en improvisationsövning som hette 'Frukostbordet' typ. Min första roll var att jag skulle vara en Farmor som hette Ulla-Britta och min känsla var ledsen.
En person sitter inne vid bordet, som är osynlig, alla stolar är ställda som det vore ett bord. När jag tex kommer in smittas alla av min känsla. När nästa kommer in samma sak. Man går runt och låtsas att man äter frukost, typ. Min andra roll var Mamma Maud som var hysterisk xD
Sen vare matte, ligger jätte mycket före. Finns inget mer att säga!

Ska nu sätta mig ner i soffan och titta på Idol snart, var precis på ica och köpte Ben & Jerry half-baked. Har inte käkat glass på evigheter, shiet!! På ica träffade jag också min gamla vän Emma :) De va kul, dagens höjdpunkt ^^


'JONATAN JAG SER LJUSET!'

Heeeej!
Igår på teatern var vi på teater högskolan i stan. Vi såg tre olika monologer. Den första hette typ Amygdalaland 0.1 eller något, det var en kille som snackade om lycka och sånt. Typ.
 Den andra hette I skuggan av ett träd -  döden har bara en biroll. Den var den roligaste av alla, hon pratade om att hon var trasig. Den var liite svår att första men när hon snackade om liv och död så kom hon in på ögonblick i filmer när folk dör. Alltså, musik från filmerna och sen spelade hon lite snabbt. Det var bara för kul när hon ropade 'HARRY POTTER AVADA KEDAVRA' och låtsades kasta besvärelsen på sig själv xD Sedan var det också Romeo och Julia, ronja rövar dotter och star wars, då vare hans pappa hon spela. 'LUKE SKYWALKER I AM YOUR FATHER *DÖR*' HAHA, bäst! Sen var det så kul när det kom hästljud så började hon trippa över scenen som sa hon med liksom en ljus killröst 'Jonatan det är skorpan, jag ser ljuset' Eller nåt sånt, det var bara för kul!
Sista föreställningen hette Hamlet - prins av Danmark. Han berättade den historien fast med lite mer ibland 'modernt' perpektiv eller vad ska jag säga. Han berättade i alla fall ibland som om de träffats på 2000-talet typ.
Men den var lite små rolig med, fast liite obehaglig när hon kom bärande på en kasse som skulle låtsas vara ett huvud. Det såg så verkligt ut!

Idag har jag fått massa läxor .. det e typ allt. Om man inte räknar med att jag kanske kommer få vara själv underredovisningen av SO-partiet. Ska snacka om Folkpartiet själv, men det ska faktiskt bli lite kul. Sedan snackade vi på teatern om om monologerna vi såg igår och scenografin, mask och sådant.


Jahapp, nu e det slut ..

Igår var sista avsnittet med Demons. Det var inte det bästa avsnittet i hela serien men den var jätte bra!Luke blir först nersölad av någon gröngegga. Han börjar drömma på natten om en bebis som sitter instängd i en bil med en död gubbe i fram. Bilen brinner också. Det visar sig sen att det var han när han var liten och gubben där framme är hans döda pappa Jay Van Helsing. Det blir lite strul och han tror att Galvin dödade hans pappa. Men det visar sig att han räddade honom eftersom hans pappa strulade med 'Freaks' och skulle ge Luke till halvliven. Mr T som dog i första avsnittet kom tillbaka och försökte få Luke att döda Galvin. Det var jätte spännande. Så att inte Luke skulle döda Galvin drack mina sitt eget blod, hon är en vampyr och hon dödade mr T. Sedan i slutet så frågar Luke var Mina är. Då svarar Galvin att hon är ute. Och då ser man henne leva vampyr uppe på taken på ett höghus. Mina är egentligen blind men när hon dricker sitt blod och blir vampyr kan hon se. Det blev inget mellan Ruby och Luke som man trodde. Luke kan typ inte ha ett förhållande eftersom han lever ett så farligt liv. Det är så synd om Ruby! Jag vet inte om det kommer någon mer säsong, men det hoppas jag att det gör!Imorgon ska jag till stan med Teaterklassen. Vi ska åka och se några föreställningar så jag kommer inte hem förrän sent på kvällen så det blir inga inlägg förrän på tisdag tyvärr.


Så länge vi båda andas - va?

Hej!
Idag har jag inte gjort någonting! Sitter just nu och lyssnar på Jonas brothers, har aldrig vågat lyssna på dom förut men dom e faktiskt bra! :D Annars ikväll blire som sagt sista avsnittet av Demons, synd att det slutar. Var lite för få avsnitt .. Vet inte om jag ska gå iväg och träffa kompisarna ikväll, känner mig astrött och förkylningen tycks komma tillbaka lite, jobbigt ..

Btw, läste klart Tales of beedle the bard igår. Den var lite .. svår eller vad man ska säga. En massa konstiga ord som man inte fattade, men helheten ja. Det var kul att läsa Dumbledores anteckningar, det stod en massa fakta om personer på hogwarts osv.
Sedan läste jag lite ur Så länge vi båda andas. Bella har blivit en vampyr nu. Alltså, det känns askonstigt. Varför ska hon vara värsta superhjälten och kan stå emot om en människa går förbi liksom? Nej, det känns lite konstigt ..
Hela boken är helt .. upp och ner vänd. Eller vad ska man säga. Den är bara väldigt konstig. Jag har aldrig riktigt varit ett stort fan av Bella och Edwards kärlek men det blir fan värre i fjärde boken när de gifter sig och deras 'halvvampyr' kommer. Måste läsa klart den men boken är ändå failad!! Jacob är den enda bra karaktären i den boken + alla andra varulvar!Vad ska man se nu på lördagar nu när både Merlin och Demons är slut ..


Fredagsmyyys :)

Heeej!
Idag var det min kortaste dag i skolan!
Först innan spanskan så hörde jag i högtalarna att Mona Sahlin skulle vara i aulan! Coolt! Men tyvärr fick bara treorna höra på debatten, dåligt. Sally ( en i klassen ) hade sett henne när hon kom, hon såg kort ut var det enda hon så ^^ Sedan skulle någon föredetta utrikesminister vara med där också ..

På spanskan var vi inne på datorn och gjorde massa korsord, bingo, hängagubbe och sånt på något program. Det var inte så svårt!
På lunchen åt jag först med Madde, en från min gamla klass. Sedan när hon skulle gå sate jag mig med några från min nuvarande klass.
På engelskan rättade vi en hörförståelse som jag inte varit med på men endå, ett Quiz, lyssnade på en låt och skulle skriva in där orden fattades. Sist skulle vi prata 4 och 4.

Nu sitter jag och skriver engelska läxan som jag missade när jag var sjuk. Vi ska typ skriva ett e-mail till en kompis och berättade om en fest som spårade ur. Vi fick en artiekl och vi skulle låtsas att vi var med där.

Ikväll blir det legend of the seeker, såg lite på förra säsongen men missade alla avsnitt i mitten. Blir nog inge idol i år, fantasy serier är mycket bättre.Vet inte ens vad dom heter, så mycket kollade jag på serien förut ..

Imorgon ska jag kanske vara med några från min gamla klass. Men det är ännu inte bestämt. Får titta på Demons på Svtplay sen ..


Torsdag

Tjo!
Idag var det en helt vanlig dag i skolan med matte, idrott och sist samhällskunskap. Vi jobbar med partier, jag har folkpartiet.

Annars idag har faktiskt inte gjort någonting, läste lite i Tales of beedle the bard, pluggade lite och kollat på TV. Snart blir det väl idol eller något annat.

Imorgon händer inte så mycket, ska käka pizza och vara hemma bara. Ska faktiskt bli skönt med helg, är grymt trött .. Det händer inte så mycket i helgen vad jag vet än. Sista avsnittet av Demons på lördag bara. Lite tråkigt att det slutar, det är en riktigt bra serie om vampyrjägare och magi.
En kille som heter Luke är den sista Van Helsing och han ska bekämpa 'Freaks' med sin kompis Ruby, en blind tjej ( Mina ) som ser syner och en gubbe ( Galvin ) som var vän med hans pappa. Den är bättre än den verkar.Ruby, Luke, Galvin och Mina

 Luke, så sööt :)

Aja, måste gå till en annan hemsida nu och skriva lite på en novell. Får som sagt se om jag lägger in den här.


Skolval

Heej!
Idag var det skolval i skolan, alla skulle rösta på ett parti.
Annars idag har jag vart i biblioteket, lånade en bok som hette The tales of beedle the bard. Där finns bland annat Sagan om de tre bröderna från sjunde Harry Potter boken.

Har haft spanska, teater och matte med. På teatern körde vi en imprivisations lek som heter Frys. Två personer går in i mitten typ och så börjar de agera. Sedan kommer nästa person och tar en av personernas plats och hur de stod sen när de frös. Då ska den personen hitta på något från den rörelsen. Sen gjorde vi den fast en person sen blir det fler och fler. Sedan försvinner en efter en.

Nu hemma måste jag göra läxorna, läsa lite och annat.
Sånt här gör man när man har tråkigt :/

Jag har suttit vid datorn hela dagen och inte gjort någonting. Jag orkade inte ens gå några få steg till soffan för att läsa ..
Så nu har jag suttit på paint och lekt lite. Jag lägger upp de två bilderna jag ritat, inga mästerverk men .. ja. Man förstår varför jag inte går på bild istället för teater, för det ser helt sjukt ut ^^Kolla, dom ser helt sjuka ut. Kolla bara Dumbledore, han ser ut som Gandalf eller nåt ^^^Ja, som ni ser så ritade jag av mig själv och sen blev det en tankekarta över saker jag gillar. Fint :)

Första inlägget

Heej!
Jag har länge bloggat på en annan blogg men bestämde mig för ett tag sen att göra en ny. Design och header kommer snart fixas av fotobloggaren Frida. Jag kommer nog mest skriva om vardagen och sådant som händer. Snart har ju HP 7 premiär så jag kanske skriver något om det. En del personer vill att jag ska lägga upp min novell här med, en twilight fan-fiction. Jag får se om jag gör det.

Lite fakta om mig, jag är 16 år och går första året på jakobsbergs gymnasium. Jag går på Sam-teater, det är jätte kul. Mina intressen är att läsa, se på film typ. På helgerna burkar jag ofta åka till mitt landställe som ligger på väddö.

Idag är jag hemma och är sjuk, det är därför jag hinner skriva just nu. Jag gick till skolan igår även fast jag var sjuk, borde inte ha gjort det. Såg ut som en zombie när jag kom hem, dog sen i soffan i några timmar.
Hitills idag  har jag läst lite i boken Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer. Jag har inte läst den innan så det är jätte spännande, fast jag föredrar tredje boken än den sista. Den var mycket mer .. bara mer liksom. För nu vet man redan att Bella gifter sig med Edward and so on ..

Ikväll är det något inskrivningsmöte med klassen. Som ett föräldramöte typ fast vi 'barn' skulle typ följa med. Egentligen kommer jag inte palla det men jag måste annars kommer mamma o pappa irra runt som höns i den där skolan hela natten ..

Japp, kommer börja blogga lite mer när Frida fixat min blogg :D

 Seriöst, när jag läste den här på FB första gången asgaravade jag aslänge :)

Bye!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0